Maria Karoline Rommetvedt ( f. Danielsen ) fikk tillatelse
til å drive pensjonat av formannskapet 3.juli 1923. Hun var først
gift med Knud Rommetvedt som døde i 1922, og giftet seg senere
med Trygve Østebø.
Trygve Østebø kjøpte et kullager som var eid av Middelthon
i Stavanger for 400 kr. Her forskalet og støpte Trygve selv alle
søylene uti vannet.. Han gjorde alt arbeidet selv. Det var først
et fiskemottak, men ble senere det første Hummeren hotell. Her
kunne man servere besøkende i et sjøhus. Maria og Trygve
drev Hummeren hotell. Her kunne reisende fra Stavanger ta seg en hvil
og få servert kaffe og hjemmelagede kaker. Det skapte en spesiell
stemning hos besøkende at sjøhuset var bygget ut i sjøen.
Bygget ble påbygd flere ganger, og var et landemerke som folk kom
for å se. I tillegg kunne man velge sin egen hummer til middag fra
hotellets eget hummerbasseng.
Under krigen var hotellet hovedkvarter for de tyske styrkene i Tananger.
Her holdt det tyske befalet til og holdt flere fine mottakelser. På
sjøen på utsiden, ble det plassert en lekter med luftvernkanoner.
De hadde eget kjøkken på hotellet, men handlet råvarene
hos Olsen og Danielsen, selv om det var protester.
De siste tiårene før brannen i 1982, skiftet hotellet eiere
flere ganger før Winston Hou kjøpte det. Han leide det ut
til Kwan Pan Lee. Kwan drev en utmerket restaurant og hotell, hvor folk
følte seg velkomne og til og med lokalbefolkningen tok seg en tur
innom.
På slutten av 1986 begynte byggearbeidene på den nye hummeren.
I dag finner vi her, på disse historiske tomtene, et moderne hotell
og restaurant.
|
|