| Maria Karoline Rommetvedt ( f. Danielsen ) fikk tillatelse 
        til å drive pensjonat av formannskapet 3.juli 1923. Hun var først 
        gift med Knud Rommetvedt som døde i 1922, og giftet seg senere 
        med Trygve Østebø.Trygve Østebø kjøpte et kullager som var eid av Middelthon 
        i Stavanger for 400 kr. Her forskalet og støpte Trygve selv alle 
        søylene uti vannet.. Han gjorde alt arbeidet selv. Det var først 
        et fiskemottak, men ble senere det første Hummeren hotell. Her 
        kunne man servere besøkende i et sjøhus. Maria og Trygve 
        drev Hummeren hotell. Her kunne reisende fra Stavanger ta seg en hvil 
        og få servert kaffe og hjemmelagede kaker. Det skapte en spesiell 
        stemning hos besøkende at sjøhuset var bygget ut i sjøen. 
        Bygget ble påbygd flere ganger, og var et landemerke som folk kom 
        for å se. I tillegg kunne man velge sin egen hummer til middag fra 
        hotellets eget hummerbasseng.
 Under krigen var hotellet hovedkvarter for de tyske styrkene i Tananger. 
        Her holdt det tyske befalet til og holdt flere fine mottakelser. På 
        sjøen på utsiden, ble det plassert en lekter med luftvernkanoner.
 De hadde eget kjøkken på hotellet, men handlet råvarene 
        hos Olsen og Danielsen, selv om det var protester.
 De siste tiårene før brannen i 1982, skiftet hotellet eiere 
        flere ganger før Winston Hou kjøpte det. Han leide det ut 
        til Kwan Pan Lee. Kwan drev en utmerket restaurant og hotell, hvor folk 
        følte seg velkomne og til og med lokalbefolkningen tok seg en tur 
        innom.
 På slutten av 1986 begynte byggearbeidene på den nye hummeren. 
        I dag finner vi her, på disse historiske tomtene, et moderne hotell 
        og restaurant.
 |  |